Standardni kursevi - engleski jezik

Osnovni nivo 1 i 2 (A1 i A2.1)

NIVO 1 - Vaše znanje je dovoljno za razumevanje jednostavnih svakodnevnih situacija. Znanje je ograničeno, može se koristiti za izražavanje osnovnih, jednostavnih potreba. Osoba zna da predstavi sebe i druge ljude, pozdravi druge osobe, pita za neku informaciju, daje uputstva, poznaje brojeve i zna na koji način se izražavaju datumi.

Na ovom nivou osoba može da razume i upotrebljava oko 500 reči. Rečnik je ograničen na učestale reči i osnovne fraze.

Ovaj nivo može biti odgovarajući, dovoljan onim ljudima koji jezik koriste povremeno.

NIVO 2 - Na ovom nivou možete ostvariti jednostavnu konverzaciju, u ograničenom nizu jednostavnih, poznatih situacija. Na primer, možete razgovarati o svojim svakodnevnim aktivnostima, pričati o stvarima koje volite ili ne volite, možete tražiti informacije prilikom kupovine, na putovanju, razgovarati telefonom, zakazati sastanak.

Na ovom nivou je vokabular još uvek mali, ograničen. Osoba razume i koristi oko 1.000 reči.

Ovaj nivo znanja dovoljan je onim osobama koje žele da smostalno koriste jezik kada putuju u inostranstvo, a odgovara i onim osobama koje saradjuju sa kolegama iz inostranstva.

TEST ZA ENGLESKI JEZIK NIVO 1 >>>


Srednji nivo 3 i 4 (A2.2 i A2.3)

NIVO 3 - Na ovom nivou znanja možete se snaći i komunicirati u većini situacija koje nisu komplikovane , i možete razumeti razgovor o poznatim sadržajima. Možete započeti i voditi razgovor o različitim temama, možete učestvovti u diskusiji. Na primer, možete dati profesionalna uputstva, objasniti jednostavne probleme i ponuditi rešenje, možete voditi posetioce u razgledanje neke lokacije, možete podneti izveštaj u vezi sa nekim projektom, odgovoriti na poziv, izraziti slaganje ili neslaganje u vezi sa nečim, možete izraziti pohvalu ili žaljenje u vezi sa nečim.

Sto se tiče vokavulara, na ovom nivou osoba razume i koristi oko 1.500 reči.

Ovaj nivo je dovoljan onim osobama koje žele da žive u inostranstvu,ali će njihova komunikacija uglavnom biti sa osoboma koje govore njihov maternji jezik.

NIVO 4 - Na ovom nivou znanja možete razumeti poznate sadržaje, učestvovati u konverzaciji na sve veći broj tema.Možete pregovarati o uslovima zaposlenja, uspostaviti profesionalne kontakte.

Na ovom nivou osoba razume i upotrebljava oko 2.000 reči.

Ovaj nivo odgovara onim osobama čiji posao uključuje kontakte sa kolegama u inostranstvu, ili osobama čiji je položaj sličan njihovom.

TEST ZA ENGLESKI JEZIK SREDNJI NIVO >>>

Viši srednji nivo 5 i 6 (B1.1 i B1.2)

NIVO 5 - Na ovom nivou znanja mozete, do odredjenog nivoa, započeti i održati komunikaciju za lične i poslovne potrebe.Možete opisati i davati uputstva za radne postupke, ugodno se osećate u uobičajenim društvenim i profesionalnim situacijama, možete učestvovati u diskusijama, davati dodatna objašnjenja, i izražavati svoje mišljenje.

Na ovom nivou osoba razume oko 3.000 reči, i neke složenije jezičke strukture.

Ovaj nivo odgovara onim osobama čiji posao zahteva mnogobrojne kontakte sa kolegama u inostranstvu, klijentima ili osobama na sličnom položaju, u aktivnostima koje nisu uvek rutinske, kao što je rešavanje pritužbe klijenta, ili komotnije učestvovanje u sastancima i diskusijama.

NIVO 6 - Na ovom nivou znanja usvojili ste osnove jezika. Možete kompetentno i sa sigurnošću komunicirati u mnogim profesionalnim i ličnim kontaktima, možete na različite načine formulisati ono što želite da kažete. Možete učestvovati u razgovorima sa nekoliko izvornih govornika, pratiti opšti smisao sastanka, pitati za objašnjenje, kao i nositi se sa zahtevnijim situacijama, izraziti svoju ideju, mišljenje i zahtev.

Na ovom nivou osoba koristi i razume oko 4.000 reči i pojmova.

Ovaj nivo odgovara onim osobama koje žele da žive i rade u inostranstvu.

TEST ZA ENGLESKI JEZIK VIŠI SREDNJI NIVO >>>

Napredni nivo 7 i 8 (B1.3 i B2.1)

NIVO 7 - Na ovom nivou jezik možete koristiti u zahtevnijim situacijama. Možete shvatiti detaljne informacije sa manje kontestualnih nagadjanja, izraziti svoje mišljenje, odbraniti svoje ideje tokom rasprava, razumeti idiomatske izraze koje koriste izvorni govornici.

Na ovom nivou osoba razume i koristi oko 5.000 pojmova

Ovaj nivo odgovara onim osobama koje žele da se obrazuju u inostranstvu.

NIVO 8 - Na ovom nivou možete komunicirati čak i u veoma zahtevnim situacijama, kao što je na primer vodjenje sastanka. Možete učestvovati u društvenim i profesionalnim razgovorima, razgovarati telefonom na različite teme, primati poslovne ljude, davati izveštaje ili profesionalne prezentacije. Korišćenje jezika je veoma raznoliko i tečno, lako možete da pratite i učestvujete u razgovoru i o zahtevnim temama.

Na ovom nivou osoba razume i koristi 6.000 reči.

Ovaj nivo može odgovarati osobama koji će privlačiti i održavati poslovne veze sa govornicima jezika.

TEST ZA ENGLESKI JEZIK NAPREDNI NIVO >>>